Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

veskawesi

3. 8. 2010 15:54
Takovou školu

čísníkům a zaměstnancům u nas. To byse lidi divili, co to znamena pracovat:)

Videt Tierry pajzli, ktere navstevoval Polraich, asi by ho rovnou kleplo:) 

0 0
možnosti
VN

VasekN

23. 7. 2010 12:31
:-)

Pohled čecháčka do skutečné gastronomie :-) Absolutně pefektní čistota by měla být samozřejmostí. Bohžel většina čechů je běžne zvyklá na zaplivané putiky IV cen. Tady máme ještě pořád minimálně na půl socialismus. Sice jsou podinky, které takhle fungují, ale člověk by je napočítal na prstech jedné ruky a rezervačka se musí dávat dostatečně dopředu aby se tam člověk vůbec dostal. Jinak jeho úvaha o prodeji je správná, spokojený host který si dá jen kávu na vaší výplatu stašit nebude ;-)

0 0
možnosti
MV

mak63

23. 7. 2010 11:07
hrozná práce

Alexandro, není nic jednoduššího, než v této restauraci ukončit činnost, když vás tolik popuzuje, že si manažer restaurace přeje, aby vše bylo dokonalé. Do takových restaurací totiž lidé chodí utrácet peníze a zaměstnanci mají díky těmto útratám plat.

Opravdu. Věřte mi.

0 0
možnosti
VN

VasekN

23. 7. 2010 12:35
Re: hrozná práce

Místo aby se holka něco naučila akorát kritizuje, přitom tohle jsou dle mého názoru nezaplatitelné zkušenosti pro eventuelní podnikání v tomto oboru. Francouzi byť jejich kuchyni nemám moc rád jsou přece jen Mekka světové gastronomie. I když absolutně nejdál v preciznosti je Japonsko ... co by asi Alexandra řekla na japonského sushi kuchaře, který se deset let učí krájet plátek ryby tak aby to bylo naprosto dokonalé než se vůbec veřejně do sushi přípravy pustí? :-)

0 0
možnosti
IB

isabell

23. 7. 2010 10:05
...

Ujišťuji vás, že takto to fungovalo třeba i v mini cukrárničce o čtyřech stolech, kde na ranní, nebo odpolední směnu stačila jedna prodavačka a servírka v jednom, ale na prostřední "nával" byly prý potřeba dvě a tak se poskládalo krabic na dorty, že by se obestavila prodejna kolem dokola a mašina na presso byla samým leštěním skoro prodřená.

Pak se stávalo, že z té, co zrovna nebyla u pultu, byla hajzlbába, nebo uklízečka majitelova bytu nad provozovnou, kde jí jen krok za zády stála majitelova neuvěřitelně arogantní manželka, která (ač neměla s cukrárnou prakticky nic společného mimo manžela), věnovala spoustu času buzerovní zaměstnanců, což se sice dalo skousnout, pokud jste chtěli tuto práci, (i když ve smlouvě nic o úklidu, nebo roznosu letáků, nebo malování zdí nebylo), ale na druhou stranu to bylo natolik ponižující, že to málokdo vydržel déle než půl roku....

Zvláštní na tom bylo i to, že na cukráře a cukrářky si netroufla, protože těch takový dostatek, jako servírek, nebyl...

0 0
možnosti
MV

Martin V

23. 7. 2010 8:03
Souhlas s manažerem

Není nic horšího, než člověk, který nic nedělá a jen se poflakuje.

Když už lidem dojde, že jsou placeni za to co dělají a ne za to, že nic nedělají?

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

23. 7. 2010 7:28
Asi se to tak zaměstnancům líbí,

když o ně pan nadmanažer nemá nouzi

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

23. 7. 2010 6:43
Škoda!

Že to takhle nefunguje v čechách.Tady přijdu do podniku, kde sedí 10 lidí a na pikolíka čekám minimálně 5 minut,než se uráčí přikráčet.:-/

0 0
možnosti
FM

San Piegan

23. 7. 2010 6:21
Dělat, že něco děláš je dřina

Já dělám v kuchyni a teď v zimě, když je mrtvo neí moc do čeho píchnout. Tak mi hlavní čišník, spiklenec poradil, ať toho co nejvíc zaprasím, abych pak mohl dlouho uklízet... A manažerka je spokojená jak makám... Paradoxně v těchhle zemích zaměřených na kapitál funguje ohromná umělá zaměstnanost :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2981x
V kavárně bez cigarety